Råd og vejledning til at få en bolig gennem s.dk

Dette er en vejledning i processen med at skrive sig op til, og i sidste ende få, en bolig gennem s.dk. Det er et supplement til indstillingsreglerne, som du finder her.

I de enkelte afsnit kan du finde viden, de fleste har brug for, og gode råd til hvordan du hurtigst muligt får en studiebolig.

Vejledningen tager udgangspunkt i de normale ansøgningsforløb. Der kan dog være særlige tilfælde hvor vejledningen her ikke er fyldestgørende, i de tilfælde er det en god idé at tjekke indstillingsreglerne og vores FAQ.

Indhold:

Kan jeg skrive mig op?
Skrive sig på ventelisterne til boliger
Efter du har skrevet dig op
Placering på venteliste
Ventetid
Boligtilbud og tildeling

Kan jeg skrive mig op?

Før man overhovedet kan få boligtilbud, skal man oprette en profil på s.dk og have skrevet sig op til boliger, man aktivt søger på siden.

Du kan skrive dig op til studieboliger gennem s.dk, hvis du er ung og under uddannelse.

Hvis du ikke er under uddannelse endnu, men har en forventning om at blive optaget, kan du også optages på ventelisten.

Efterårsstudiestartere har adgang til ventelisten fra 1. juni.

Forårsstudiestartere har adgang til ventelisten fra 1. november.

De få, atypiske uddannelser med anden studiestart, giver adgang fra tre måneder inden studiestart.

Du kan læse mere her.

Under login vælger du ”opret bruger” og udfylder alle felterne.

Vælg et brugernavn, du kan huske. Vores system er versalfølsomt, så det er vigtigt at huske om dit brugernavn er med stort eller småt begyndelsesbogstav.

Når du har accepteret vilkår mv. kommer du ind på din nye profil, og her skal du udfylde dine oplysninger.

Du skal udfylde alle de oplysninger, du kan udfylde.

Dvs. at du skal udfylde:

  • brugernavn
  • navn
  • mailadresse
  • fødselsdato
  • adresse og telefonnummer
  • antal børn – skriv 0, hvis du ingen børn har
  • din uddannelse og uddannelsessted – her er det ikke nok at skrive fx bachelor og København
  • årsindkomst (hvis du søger i CIU)

Du behøver ikke:

  • Sætte hak i felterne; bor hos forældre/midlertidig bolig/ophørt samliv, hvis det ikke er relevant for dig
  • udfylde udlandsophold, hvis du ikke er på udveksling fra Danmark, eller snart skal på udveksling
  • uploade nogen form for dokumenter, du ikke er blevet bedt om

Du må kun have én profil på s.dk. Hvis du har en gammel profil, skal du rette den til og bruge den.

Hvis du er kommet til at oprette mere end en profil, skal du slette den, ellers risikerer du slet ikke at kunne få boligtilbud, før det er gjort.

Hvis du ønsker at søge bolig sammen med en anden person, skal du tilføje dem som medansøger.

Din medansøger behøver ikke selv at være studerende, men skal stadig have sin egen profil.

Din medansøger skal som minimum udfylde nedenstående felter:

  • brugernavn
  • navn
  • mailadresse
  • fødselsdato
  • adresse og telefonnummer
  • antal børn – skriv 0, hvis I ingen børn har
  • medansøgers egen årsindkomst (hvis I søger i CIU)

Din medansøger behøver ikke:

  • Sætte hak i felterne; bor hos forældre/midlertidig bolig/ophørt samliv, hvis det ikke er relevant for dem
  • udfylde udlandsophold
  • uploade nogen form for dokumenter, de ikke er blevet bedt om
  • udfylde uddannelsesoplysninger, hvis de ikke er under uddannelse

Når alle relevante felter er udfyldt, kan du invitere vedkommende til at være din medansøger.

Hvis din medansøger ikke i sig selv er berettiget til at være skrevet op på s.dk, kommer der til at være en del fejlmeddelelser. Det er okay, det betyder bare, at vedkommende ikke kan søge boliger gennem s.dk alene, men kun som medansøger. Fejlmeddelelserne kan derfor ignoreres, så længe du som hovedansøger ikke får fejlmeddelelser. Din medansøger vil i dette tilfælde heller ikke kunne sætte sig aktiv.

Under fanebladet ”Opskrivninger” findes et felt, der hedder ”invitér medansøger”, hvor du indtaster din medansøgers ansøgernummer. Ansøgernummeret finder du enten under ”Min profil” eller ”Opskrivninger”. Efterfølgende skal din medansøger acceptere invitationen på sin profil under ”Opskrivninger”.

Husk

  • Hvis du har angivet barn/børn, skal din medansøger angive det samme.
  • I skal tilsammen leve op til indkomstkravet (kun CIU).
  • Din medansøger skal også ind på sin profil og bekræfte sin ansøgning hver måned.

Skrive sig på ventelisterne til boliger

S.dk’ s ventelistesystem fungerer på den måde, at du kun får tilbud på boliger du er skrevet op til på det tidspunkt, hvor boligtilbuddet sendes ud.

Samtidig har vi ret skrappe afslagskonsekvenser (læs indstillingsreglerne). Derfor er det vigtigt, at du læser ejendomsbeskrivelserne på alle de boliger, du skriver dig op til, så du ikke bliver ubehageligt overrasket, når du modtager et boligtilbud. Der kan være en kommende renovering, forventning om deltagelse i fællesaktiviteter med andre beboere, eller særlige krav til uddannelser på de enkelte ejendomme.

Det kan tage lang tid at skrive sig op, men du behøver dog ikke gøre det hele på én gang. Så snart du er skrevet op til boliger i et indstillingsudvalg, og har sat dig aktiv, optjener du anciennitet i udvalget. Ancienniteten er den samme på alle ventelisterne uanset opskrivningstidspunktet til de enkelte boliger. Derfor begynder du ikke forfra på nye ventelister, når du tilføjer boliger senere inden for samme indstillingsudvalg.

Det er nemmest at bruge en computer, når du skal skrive dig op, men du kan godt bruge telefon eller tablet.

  • Søger du alene, kan du kun søge 1-værelsesboliger.
  • Søger du med barn/børn, kan du kun søge flerværelsesboliger, hvor børn er tilladt.
  • Søger du sammen med en medansøger (uden barn), kan du både søge 1-værelsesboliger alene og flerværelsesboliger sammen med din medansøger.

Man kan ikke blive anvist til 1-værelsesboliger sammen med en medansøger.

I skal flytte ind sammen, hvis I får tildelt en flerværelsesbolig.

Inde på ejendomsoversigten kan du se alle de ejendomme, hvor du kan skrive dig op på s.dk. Der er mange, og der kommer jævnligt flere til. For at gøre det mere overskueligt kan du se alle ejendommene via kortfunktionen, eller du kan benytte dig af filtreringsmulighederne til venstre på siden.

Du kan filtrere din søgning ud fra parametre såsom:

  • Husleje
  • Antal værelser (særligt oplagt at bruge, hvis du ikke BÅDE ønsker at søge alene og med en anden)
  • Postnummer
  • Om der må bo børn
  • Om boligen er tidsbegrænset
  • Om du må have dyr
  • Indstillingsudvalg– søger du fx kun boliger i Roskilde, skal du kun sætte hak i RIU. Søger du alle indstillingsudvalg, behøver du ikke gøre noget

Filteret virker sådan, at du kun får vist de boliger, der lever op til de parametre, du har indstillet. Dog virker filteret desværre ikke, hvis du benytter kortfunktionen.

Efter du evt. har benyttet filtrene går du ind på de ejendomssider, der er relevante for dig.

Læs ejendomssiderne igennem – grundigt. Er der for eksempel eget køkken eller skal du dele? Er boligen tidbegrænset, er der særlige regler eller undtagelser i ejendommen? Hvor lang er den estimerede ventetid? Hvor ligger boligen? Her er det en rigtig god idé at kigge på vores kortfunktion, især hvis man ikke er stedkendt.

Husleje: s.dk er en venteliste og ikke et administrationsselskab. Det betyder, at vi først ved om prisen på en bolig er steget, når den bliver meldt ledig hos os.

Hvis den nuværende lejer har boet der i fire år, er vores oplysninger derfor fire år gamle.

En tommelfingerregel er, at hvis der er stor forskel på lejen på de forskellige boliger i en ejendom, så er det den højeste, du skal gå ud fra. Hvis der er forskel på kvm. på de enkelte boliger er de største dyrest.

Hvis du vil have mere præcise økonomioplysninger kan du prøve at søge på boligselskabets hjemmeside, eller henvende dig direkte til dem.

Information om boligselskabet står nederst på ejendomssiden.

Antal værelser: Langt de fleste 2-værelsesboliger er opført med tanke på et par og er derfor typisk uegnede til to venner. Det er fx ofte et rum med køkkenelementer med tilstødende soveværelse.

Antal kvadratmeter: Størrelsen på boligerne er opgjort i bruttokvadratmeter og omfatter bl.a. en andel af eventuelle fællesområder, andel af adgangsforhold (trappe/repos), andel af vægge mod naboer og vægge mod det fri. Bruttoarealet angiver altså et areal, der kan være markant større end gulvarealet inde i boligen (gerne lidt under dobbelt så stort).

OBS: Vi ville rigtig gerne have så mange informationer som muligt på ejendomssiderne, men vi har desværre kun det, vi har fået af boligselskaberne. Så hvis du mangler billeder, plantegninger, den præcise pris eller lignende for at kunne tage en endelig beslutning, er det boligselskabet, du skal tage fat i. Navnet på og linket til boligselskabet står nederst i ejendomsbeskrivelsen.

Nederst på ejendomssiden finder du en liste over de boliger, der er i ejendommen. Det er også her, du kan skrive dig op på ventelisterne.

Når du har fundet de ejendomme, der har boliger du gerne vil skrive dig op til, skal du folde boliggruppen i bunden af ejendomssiden ud.  Du har der følgende muligheder:

Skriv dig op til alle boliger i en gruppe:

Det er helt sikkert det nemmeste og det, de fleste gør. Hvis du har filtreret på fx husleje er det kun de boliger der lever op til kravet (med ovenstående forbehold), der kommer med.

Vær dog opmærksom på, at filtreringsmulighederne ikke slår igennem, hvis du klikker ind på ejendomssiden via kortfunktionen.

Vælg enkelte boliger du vil skrive dig op til

Hvis du ikke ønsker at skrive dig op til alle boligerne i en gruppe og ikke kan filtrere dig til en løsning (fx hvis du ikke vil bo øverst), kan du vælge at skrive dig op til individuelle boliger i stedet for hele gruppen. Det er dog vigtigt at være klar over, at du i så fald risikerer at gå glip af boligtilbud, så du skal være helt sikker på hvad du vælger til og fra.

Efter du har skrevet dig op

Under opskrivningerne på din profil kan du vælge, om du vil være aktiv søgende, eller om din søgning skal være passiv. Du kan læse mere om betydningen af og reglerne for dette i indstillingsreglerne.

Det kan være en god idé at sætte sig passiv, hvis man skal på en længere ferie, ikke kan overskue evt. boligtilbud i en eksamensperiode eller lignende.

Minimum én gang hver kalendermåned skal du bekræfte dine opskrivninger og dine informationer på s.dk for fortsat at stå på venteliste, uanset om du er aktiv eller passiv.

Du skal gå ind på siden ”Min Profil”. Her kan du bekræfte dine opskrivninger nederest på siden ved at trykke på den grønne knap ”Bekræft opskrivninger”. Husk at sætte flueben i “Jeg bekræfter, at den oplyste information er korrekt og tidssvarende”. Og husk, at alle dine informationer skal være korrekte og tidssvarende.

Hvis du ikke bekræfter sine opskrivninger, risikerer du, at din profil bliver nulstillet. Det betyder, at al din optjente anciennitet bliver fjernet sammen med alle dine opskrivninger, og du ville skulle begynde forfra.

Medansøgere skal også bekræfte en gang hver kalendermåned, også selvom de ikke er berettiget til at stå på ventelisterne selv.

Når vi fra s.dk skriver til dig, for eksempel fordi du har fået et boligtilbud, sker det som udgangspunkt via beskeder på din profil. Dem kan du også svare på, hvis beskeden giver anledning til det.

Når du får en besked fra os, sender systemet en mail om, at der ligger en besked, til den mailadresse, du har opgivet på din profil.

Det kan være en god idé at gemme adressen nobody@s.dk som en kontakt, især hvis man tidligere har oplevet, at vigtige mails endte i spamfilteret.

Vi kan sikre os, at der bliver sendt en mail afsted, men vi kan ikke sikre mod, at den fx bliver blokeret af din mailudbyders firewall.

For at være sikker på, at du ikke misser boligtilbud, vil vi derfor anbefale, at du jævnligt tjekker din profil på s.dk.

Placering på venteliste

Som udgangspunkt bor der nogen i alle boligerne, man kan skrive sig op til på s.dk. Det er derfor, man skriver sig på ventelister. Ventelisterne fungerer på den måde, at man bliver rangeret efter anciennitet, dvs. hvor længe man har stået aktiv på ventelisterne.

Med tiden kommer man højere op på ventelisten og dermed tættere på at få tilbudt en bolig.

Jo mere populær boligen er, des længere er ventelisten.

Dokumenterbare særlige behov

  • Du får automatisk ekstra anciennitet, hvis du bor langt væk fra dit studium. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du pendler, men du skal ikke uploade noget, medmindre vi beder om det.
  • Du får automatisk ekstra anciennitet, hvis du er hjemmeboende. Du skal ikke uploade dokumentation for dette.
  • Du kan få ekstra anciennitet, hvis du og din samlevende partner går fra hinanden, og du derfor ikke har mulighed for at blive boende.
  • Du kan få ekstra anciennitet, hvis du bor i en midlertidig eller opsagt bolig. Du får IKKE ekstra anciennitet, hvis du selv opsiger din bolig.

Hvis du er registreret som hjemløs, kan du dokumentere din situation på følgende måde:

  • Angiv en fraflytningsdato på din profil. Du angiver fraflytningsdato under under ”Min profil” –>”Detaljer” –> ”Redigér”. Når du sætter hak i “Midlertidig/opsagt bolig”, vil du også kunne indtaste din fraflytningsdato. Her skal du indtaste dags dato.
  • Upload dit sundhedskort, der viser såkaldt ”høj vejkode” (Dvs. der står postnummer 9999 og adresse ukendt på dit sundhedskort) eller en erklæring fra hjemløseenheden, hvor der står, at du er hjemløs.

Hvis du bor på krisecenter eller herberg, kan du dokumentere din situation på følgende måde:

  • Angiv en fraflytningsdato på din profil. Du angiver fraflytningsdato under under ”Min profil” –>”Detaljer” –> ”Redigér”. Når du sætter hak i “Midlertidig/opsagt bolig”, vil du også kunne indtaste din fraflytningsdato. Her skal du indtaste dags dato.
  • Upload en erklæring fra krisecenteret eller herberget om, at du opholder dig der

Når du dokumenterer din boligsituation, som beskrevet ovenfor, tildeler vores system dig automatisk den ekstra anciennitet, du har ret til at få, som var din dokumentation allerede godkendt. Hvis vi ved behandlingen, ikke kan godkende din dokumentation, informerer vi dig om hvorfor og fjerner den ekstra anciennitet.

Hvis du couchsurfer hos venner eller familie, fordi du ellers er boligløs, kan du søge om ekstra anciennitet på den baggrund.

  • Angiv din fraflytningsdato på din profil. Du angiver fraflytningsdato under under ”Min profil” –>”Detaljer” –> ”Redigér”. Når du sætter hak i ”Midlertidig/opsagt bolig”, vil du også kunne indtaste din fraflytningsdato. Hvis du allerede er fraflyttet, kan du angive dags dato.
  • Upload dokumentation for din nuværende boligsituation.
  • Du uploader dokumentation under ”Min profil” -> ”Dokumenter”. Du skal uploade to ting:
  1. En underskrevet erklæring, hvor det fremgår hvem du overnatter hos og adressen på vedkommende. Erklæringen skal indeholde datoerne for dit ophold hos vedkommende samt en forklaring på situationens omstændigheder.
  2. En kopi af sundhedskortet på den person, som du opholder dig midlertidigt hos (med de sidste 4 cifre af deres CPR-nr. sløret). Sundhedskortet skal bekræfte personens identitet, og at de bor på den adresse, som der står i erklæringen
  • Sørg for, at din adresse på din profil matcher den adresse, der fremgår af din dokumentation.

Når du dokumenterer din boligsituation, som beskrevet ovenfor, tildeler vores system dig automatisk den ekstra anciennitet, du har ret til at få, som var din dokumentation allerede godkendt. Hvis vi ved behandlingen, ikke kan godkende din dokumentation, informerer vi dig om hvorfor og fjerner den ekstra anciennitet.

Dokumentationen kan enten være din midlertidige kontrakt eller en opsigelse.

  • Hvis du uploader en kontrakt, skal den hele/alle siderne være med og samlet eksempelvis som en pdf-fil.
  • Hvis der er tale om en opsigelse skal det fremgå hvilken adresse, det drejer sig om, til hvilken dato du er opsagt, og udlejer skal have underskrevet opsigelsen/kontrakten.  Screenshots eller udklip af sms’er eller mails er ikke nok.
  • Upload også en kopi af dit sundhedskort (med de sidste 4 cifre af dit CPR-nr. sløret).
  • Du behøver ikke ændre din adresse på s.dk, selvom du er flyttet, medmindre du bliver bedt om andet eller din boligsituation er løst.

Når du dokumenterer din boligsituation, som beskrevet ovenfor, tildeler vores system dig automatisk den ekstra anciennitet, du har ret til at få, som var din dokumentation allerede godkendt. Hvis vi ved behandlingen, ikke kan godkende din dokumentation, informerer vi dig om hvorfor og fjerner den ekstra anciennitet.

Ved ophørt samliv kan du dokumentere din situation på følgende måde:

  • Sæt hak under ”Ophørt samliv”. Det gør du under ”Min profil” –> ”Detaljer” –> ”Redigér”.
  • Upload dokumentation for din boligsituation. Det gør du under ”Min profil” –> ”Dokumenter” –> “Boligsituation”.
  • Dokumentationen kan eksempelvis være skilsmissepapirer eller en erklæring, hvor du og din tidligere partner skriver under på, at I er gået fra hinanden, og at du derfor søger ny bolig. Erklæringen skal være underskrevet af jer begge, og det skal fremgå, hvilken adresse det drejer sig om, samt datoen for jeres samlivsophør.
  • Upload kopier af begges sundhedskort (med de sidste 4 cifre af jeres CPR-nr. sløret), så vi kan se, at I begge har været tilmeldt adressen sammen.
  • Du behøver ikke ændre din adresse på s.dk, selvom du er flyttet, medmindre du bliver bedt om andet eller din boligsituation er løst.

Når du dokumenterer din boligsituation, som beskrevet ovenfor, tildeler vores system dig automatisk den ekstra anciennitet, du har ret til at få, som var din dokumentation allerede godkendt. Hvis vi ved behandlingen, ikke kan godkende din dokumentation, informerer vi dig om hvorfor og fjerner den ekstra anciennitet.

Ventetid

Boligerne på s.dk er som udgangspunkt udlejet, og vi kan ikke forudsige hvornår nuværende lejer flytter ud. Det betyder også, at vi ikke kan vide præcist hvornår du får et boligtilbud.

Jo flere boliger du er skrevet op til, og jo bredere/mindre ”kræsen” din opskrivning er, des hurtigere går det.

Fordi vi jo godt ved, at et af de vigtigste spørgsmål, når man er boligsøgende er, hvornår man kan få en bolig, har vi skrevet et ventetidsestimat under ejendomsbeskrivelserne.

Ventetider vil altid være estimater, så når vi skriver, hvor lang ventetid der er på en ejendom, er det et ca. tal baseret på tidligere erfaringer. Det giver en omtrentlig idé, men den reelle ventetid kan nogen gange være en helt anden.

Din ventetid afhænger primært af:

  • Hvor længe du har stået aktiv på ventelisten (anciennitet).
  • Din tillagte anciennitet (hvis du for eksempel bor langt fra din uddannelse eller har et barn).
  • Hvor længe andre har stået på samme venteliste.
  • Hvor mange der flytter ud af den enkelte ejendom (så der bliver boliger ledige).
  • Hvor mange ansøgere over dig på ventelisten, der slettes – for eksempel fordi de har fundet bolig et andet sted.

De to faktorer, der betyder mest for, ventetiden på den enkelte bolig, er:

  • Hvornår den nuværende beboer flytter ud. Det sker jævnt fordelt ud over året, og vi har ingen mulighed for at vide, hvornår eller hvor mange, der vælger at flytte.
  • Hvor mange ansøgere foran dig på ventelisten, der fjernes fra listen, fordi de fx har fået bolig et andet sted.

Der er ejendomme, hvor vi ikke kan estimere ventetiden. Det er typisk, fordi ejendommen er ny, og vi derfor ikke har et tidligere mønster at gå ud fra, eller fordi der er for få boliger til, at der er et reelt tidligere udlejningsmønster.

Ventetiden er længst centralt i København (Indre By og brokvartererne). Her er ventetiden normalt ét til to år.

Ventetiden er kortest i fx Brønshøj, Ballerup, Roskilde og Næstved.

På forsiden af s.dk kan du se en liste over ejendomme, der aktuelt har kortere ventetid, og hvor det derfor typisk kan være muligt at få boligtilbud indenfor få uger.

Din placering på ventelisterne udregnes løbende på baggrund af din og andre ansøgeres samlede anciennitet. Din anciennitet udgøres af:
1. Hvor længe du har været aktiv på ventelisten
2. Eventuel tillagt anciennitet på baggrund af behovskriterier

Du kan finde din placering på ventelisten til en specifik bolig nederst på siden, når du klikker ind på de enkelte ejendomme under ”Opskrivninger”.

Din placering på ventelisten er angivet med et bogstav.

Bogstavet angiver, at din placering på ventelisten befinder sig inden for følgende interval:

A:                         1-10
B:                         11-40
C:                         41-100
D:                         101-200
E:                         201-400
F:                         401-1000
G:                        1001-

På lang sigt vil du rykke frem på ventelisten, i takt med at din anciennitet øges. Du vil eksempelvis rykke frem, når ansøgere foran dig bliver fjernet fra ventelisten i forbindelse med tildeling af bolig, endt uddannelse, afslag af boligtilbud osv.

Det er dog helt almindeligt, at du på kort sigt rykker både frem og tilbage på ventelisterne, også selvom der ikke er sket ændringer på din ansøgning. Ventelisterne er dynamiske, og din placering justeres løbende ud fra din og andre ansøgeres anciennitet.

Når man for eksempel sætter sig passiv, modtager et boligtilbud eller er i karantæne, vil man midlertidigt ikke fremgå af ventelisterne. Når man sætter sig aktiv igen eller kommer tilbage på ventelisterne efter endt tilbud eller karantæne, bliver man automatisk indrangeret ud fra sin anciennitet. Din placering på ventelisten vil således løbende blive justeret, i takt med at ansøgere indrangeres på ventelisten.

Hvis du skriver dig op til en ny bolig, som du ikke har været skrevet op til før, vil du ikke nødvendigvis starte bagerst i køen. Du vil blive indrangeret på ventelisten ud fra din anciennitet. På samme måde kan en ansøger komme foran dig i køen, hvis vedkommende har mere anciennitet end dig.

Placeringen udregnes én gang dagligt og er dermed et øjebliksbillede. Hvis noget ændrer sig, vil du og vi først kunne se det dagen efter.

Når der bliver en bolig ledig, og du er blandt de øverste på ventelisten til netop denne bolig, sender vi dig et boligtilbud. Der kommer ledige boliger ind til s.dk dagligt, og vi sender derfor også tilbud ud alle hverdage.

Din ventelisteplacering er derfor kun et udtryk for, hvor langt fremme du er på ventelisten til en bolig, men ikke hvornår du får tilbudt en bolig.

Selvom du er i kategori A til en bolig, kan der gå måneder – eller år – før du modtager et tilbud på lige netop den bolig.

Omvendt kan du være heldig at modtage boligtilbud, selvom du ikke er i kategori A. Hvis ansøgerne foran dig får tilbudt/tildelt boliger andre steder, kan du modtage boligtilbud, selvom du står længere nede på listen.

Hvis du har sørget for at få den ekstra anciennitet, du måtte være berettiget til (læs evt. længere oppe) og kan se, at du ikke er i kategori A på dine ventelister, må du enten vente eller skrive dig op til flere boliger. I så fald kan det være en god idé at kigge på især de boliger, der er på forsiden af s.dk og boligerne, der ligger længere væk fra centrum eller er noget dyrere.  Husk dog, at du IKKE skal skrive dig op til boliger, du ikke kan sige ja til (læs om afslagskonsekvenser i indstillingsreglerne).

Boligtilbud og tildeling

Når vi sender dig et boligtilbud, får du en besked på din profil på s.dk. Derudover bliver der sendt en mail om, at du har fået et boligtilbud til den mailadresse, du har opgivet på din profil.

Af tilbuddet fremgår:

  • Den aktuelle husleje og andre udgifter
  • Overtagelsesdatoen
  • Kontaktinformation til at kunne se boligen (hvis det er muligt)
  • Deadline for svar

Vi ved af erfaring, at ansøgere desværre ofte afslår eller lader være med at besvare boligtilbud. Derfor sender vi oftest boligtilbuddet ud til flere ansøgere på en gang.

Vær opmærksom på:

  • Svarperioden er typisk 4-5 hverdage og er altid inklusiv dagen, hvor der er deadline.
  • Overtagelsesdagen er sat efter hvornår boligen står ledig.
  • At du, ud over husleje, skal kunne betale depositum (typisk 3 måneders husleje) eller indskud (indskud kan være højere end et depositum), når du underskriver lejekontrakten.

OBS: Overtagelsesdatoen er altid bestemt af boligselskabet og ikke af s.dk.
I langt de fleste tilfælde vil du opleve, at overtagelsesdatoen ligger fra 10 dage til 3 måneder fra, at du modtager tilbuddet. Det kan dog ske, at overtagelsesdatoen både ligger tidligere eller senere. Vi kan desværre ikke tilpasse overtagelsesdatoen, så den passer til dine behov. Du behøver ikke flytte ind på præcis den angivne overtagelsesdag, men skal stadig betale husleje fra den angivne dato.

Hvis du har spørgsmål til overtagelsesdato, depositum mv. er det boligselskabet, du skal tage kontakt til. S.dk kan ikke svare på spørgsmål om dette.

Boligtilbud bliver normalt afsluttet, enten når alle, der har fået tilbuddet, har svaret, eller dagen efter deadline.

Vi kan ikke fortælle dig, om du får tildelt boligen, før vi har afsluttet tilbuddet, og dermed tildeler boligen.

Den person, der har den højeste anciennitet af dem, der har accepteret tilbuddet, får tildelt boligen.

De ansøgere, der accepterede tilbuddet, men ikke fik tildelt boligen, kommer tilbage på deres ventelister. Dem, der har afslået eller ikke har svaret, bliver sat i karantæne (læs om afslagskonsekvenser i indstillingsreglerne).

Når du får tildelt en bolig, bliver du nulstillet i det indstillingsudvalg, du har fået en bolig igennem.

Det vil sige, at du bliver fjernet fra ventelisterne, og din anciennitet bliver fjernet fra indstillingsudvalget.

Hvis du mod forventning ikke kan acceptere et boligtilbud fra s.dk, skal du afslå tilbuddet.

Når du afslår et tilbud, har det konsekvenser for dine opskrivninger. Du kan læse reglerne for afslagskonsekvenser i indstillingsreglerne.

OBS! Hvis du undlader at besvare boligtilbuddet, tæller det som et afslag.

Hvis du bliver nulstillet, kan du, såfremt du opfylder betingelserne i indstillingsreglerne, genaktivere din profil og søge forfra.

Vi ændrer ikke på dine afslagskonsekvenser, heller ikke hvis du ringer eller skriver til os.

Du overgår nu fra s.dk til det boligselskab, der administrerer ejendommen.

Hvis du har spørgsmål angående lejekontrakt, overtagelsesdato, udlevering af nøgler, betaling af depositum eller lignende, kan s.dk ikke besvare dine spørgsmål. Det er boligselskabet, du skal kontakte herom.

Ligeledes er det boligselskabet, du skal kontakte hurtigst muligt, hvis du fortryder. Det er altså ikke s.dk, du skal kontakte herom.

Din kontrakt vil blive sendt elektronisk til den mailadresse, du har opgivet. Vær opmærksom på, at nogle spamfiltre vil opfange sådanne mails, og at det derfor kan være en god idé at tjekke spamfolderen regelmæssigt – og at tage kontakt til boligselskabet, hvis ikke du har hørt fra dem ca. 5 hverdage efter, du er blevet tildelt en boligen.

Boligselskabet vil bede om at se studiedokumentation, før du kan få lov til at underskrive en kontrakt, så brug tiden mellem tildelingen og kontrakten til at sikre dig din dokumentation.

Du må gerne skrive dig op til boliger, selvom du tidligere har fået en bolig gennem s.dk, eller af andre årsager er blevet nulstillet, så længe du stadig er berettiget til at være skrevet op på s.dk jf. indstillingsreglerne.

Du skal dog begynde forfra i det indstillingsudvalg, du er blevet nulstillet i.

Du kan også skrive dig op igen, selvom du er flyttet ind i en bolig, du er blevet anvist til af os. Hvis du for eksempel ikke har fået anvist din drømmebolig, kan du skrive dig op igen lige præcis der, hvor du helst vil bo.